Човешка грешка е причината за инцидента с автобус на градския транспорт в

...
Човешка грешка е причината за инцидента с автобус на градския транспорт в
Коментари Харесай

Стана ясна причината за инцидента с автобус в столицата вчера

 Човешка грешка е повода за случая с автобус на градския превоз в София, заяви представителят на автобусната компания - Ваньо Стефанов.

Вчера рейсът опустоши 7 автомобила в столичен квартал, откакто возилото потеглило единствено. В него не е имало пасажери, а водачът в този миг е подписвал двустранен протокол за различен случай с кола за спешна помощ, станал малко по-рано в региона. Рейсът се е движил по линия №31, която се обслужва от частен транспортьор.

" След като беше осъществен обзор на камерите в рейса, се откри, че повода за случая е човешка неточност от страна на водача. Рейсът се е прибирал за гараж. Малко преди кръстовището настъпва много лека злополука с кола за спешна помощ. Виновен е бил нашият лидер, не е спазил отдалеченост. Грешката му е, че не е обезопасил рейса при напускането на шофьорското място. Тоест, не е загасил мотора и не е изключил от скорост. Рейсът е с автоматизирана скоростна кутия. Двамата водачи стартират да пишат двустранен протокол. В един миг рейсът се разклаща. Шофьорът на автобуса се панира и отива на шофьорското място, само че вместо да го загаси, натиска педала на газта до дъно ", разясни Стефанов пред " Нова ".

Застрахователите ще поемат както вредите на рейса, по този начин и тези на колите. Водачът е тестван за алкохол и опиати. Той е от дълги години във компанията. 

Мъжът ще бъде глобен и ще получи предизвестие за дисциплинарно уволняване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР